Wat doet een puck screen/scherm?
Oke, je koffie is goed, maar je wilt het écht professioneel aanpakken. Je hebt alles geprobeerd, maar je weet dat het nog beter kan... Inderdaad, koffie maken zonder een puck screen is als appeltaart zonder appel. Wil je echt goede koffie zetten, dan moet je channeling voorkomen. Hoe doe je dat? Met een puck screen.
Even geduld, ik leg je eerst uit wat channeling is.
Channeling definitie: Het fenomeen waarbij water tijdens espresso-extractie door zwakkere delen van de koffiepuck stroomt.
In simpele woorden: als het water door de koffiepuck stroomt door de druk, wil je dat het water gelijkmatig over het hele oppervlak verdeeld wordt. Dit zorgt voor een pure smaak. Zonder puck screen is dit nauwelijks mogelijk.
Wat doet de puck screen? Als je een puck screen op de koffiepuck plaatst en het water door de koffie stroomt, zorgt de puck screen ervoor dat het water gelijkmatig over het hele oppervlak stroomt. Zo worden alle smaken uit de koffie optimaal geëxtraheerd.
oke oke laatste voorbeeld: stel je hebt een koffie met karamelsiroop besteld. Je neemt een slok, maar proeft geen karamel. Waarom? Je moet eerst goed roeren zodat de karamel zich door de hele koffie mengt. De puck screen werkt eigenlijk hetzelfde: het zorgt ervoor dat het water alle smaken uit de koffie haalt, zodat je koffie veel lekkerder smaakt.
Het is je eigen schuld als je nu zin in koffie hebt, je hebt er zelf naar gezocht. Ik heb het alleen maar uitgelegd:)
Hoe gebruik je een puck screen?
ik beloof je dat ik het kort zou houden.
Stap1:
leg de puck screen op je puck.
stap 2:
je bent klaar...